Arkitekter

 

Vision 360.se jobbar med visualisering och design för Bohusvillan, vi har tillsammans med Bohusvillan tagit fram flera olika husserier.

Se mer på vision360.se 

Kenton Knowles om skapandet - Från idé till färdig produkt

Processen med kunden är rolig, nästan allt går att göra! Jag utgår alltid från hur kunderna är som personer, huset skall passa dem.

Utmaningarna brukar vara att skapa smarta lösningar utan att ta yta, att skapa funktion, ljusflöden och vyer. Allt ska harmonisera och stämma med klimat, miljövänliga material och vad som fungerar bäst för tänkt funktion.

”Att ha en egen fabrik, få en ny idé till ett hus, rita det och sedan bygga det på en vecka är oerhört tillfredställande. Processen är det roligaste, produkten är representativ för processen att lösa problem, vilket vi som människor gör.” 

-Kenton Knowles

Bohus-Villans design värden

Arkitekt Kenton Knowles

Kenton har byggt nästan allt han ritat själv vilket gör honom till en arkitekt med ett helhetsperspektiv över processen från idé till färdig produkt

Utmaningar med småhus

Det är svårare att bygga småhus som skall uppfylla kraven på funktionalitet, miljövänlighet och lönsamhet vilket är en teknik som Kenton arbetat hårt med.

Här kommer sandwich modellen som är enkel, snabb och stabil. Kenton har lärt sig tekniken och utvecklat den under 10 års tid. Fördelarna med denna byggteknik är många, menar Kenton, möjligheten att skapa stora öppna ytor utan att tänka på strukturer, forma hur man vill, utskjutningar.

Kentons Knowles - tidigare projekt

Arkitekt Kenton Knowles

Kentons bakgrund och lite kuriosa

Kenton startade som snickare och utbildade sig sedan vid Kansas University där han innehar Bachelor of Environmental Design och Bachelor of Architecture. 

Kenton flyttade till Sverige i mitten på 80-talet då han verkade i Stockholm och arbetade som Design Direktör på Modemässan och Inredningsarkitekt med många roliga arkitektuppdrag som bl.a. Sture Kompaniet och Saluhallen i Uppsala.

Att bygga Mount Everest, ett 14 m högt berg med djur från Naturhistoriska muséet var det roligaste monteruppdraget. Under sin tid i Stockholm jobbade han med Rupert Gardner och var med och skapade projekt till Stockholms kändisar. På egen regi designade han många restauranger och butiker i Stockholm och ritade och byggde showrummet till Design Distribution som var Phillippe Starks distributör i Skandinavien.

I början på 90-talet åkte Kenton hem till Kansas och arbetade med att ta fram miljövänliga hus i 10 år, han tog sedan med sig sina idéer till Lund 2010 där han utvecklat sitt eget SIP byggsystem. Kenton arbetar mycket med små hus och modulhus så kallade Compactliving.

Bohus Fykan 75
Stilfullt, modernt och funktionellt!
Kontakta oss för mer info!
Bohus Laduhus 45
Stilrena linjer, klassiskt faluröd - Detta hus passar i alla miljöer!
Kontakta oss för mer info!
Previous slide
Next slide